ხაჭაპური „გენაცვალე"
მასალა:
ცომი:
პურის ფქვილი 400გრ.
კარაქი 100გრ.
სოდა 0,5 ჩ/კ.
კეფირი 200გრ.
კვერცხი 1ც.
მარილი 0,5 ჩ/კ.
შაქარი 0,5 ჩ/კ.
შიგთავსი:
ყველი 300გრ.
კვერცხი 2ც.
ხმელი რეჰანი და კამა და მწვანე ხახვი გემოვნებით.
მომზადება:
კარაქი გავადნოთ, დავამატოთ კვერცხი, სოდა, კეფირი, მარილი, შაქარი,
ფქვილი (რასაც შეიზელს) და მოვზილოთ ცომი. მომზადებული ცომი 1 საათით შევდგათ
მაცივარში. შემდეგ გამოვიღოთ მაცივრიდან, გავყოთ სამ ნაწილად, სამივე ნაწილი
გავაბრტყელოთ, თითოეულის ცენტრში მოვათავსოთ შიგთავსი, მოვუკრათ თავები,
გავაბრტყელოთ და შევწვათ ცხიმწასმულ ტანაფზე ორივე მხრიდან.
შიგთავსის მომზადება:
ყველი და მოხარშული კვერცხი გავხეხოთ, დავამატოთ წვრილად დაჭრილი
მწვანე ხახვი, მოვაყაროთ რეჰანი, კამა და კარგად ავურიოთ.მომზადებული შიგთავსი
გავყოთ სამ ნაწილად.
|