მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ნოემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1361
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ნოემბერი » 15 » ხაჭოს ნამცხვარი
18:01
ხაჭოს ნამცხვარი


ხაჭოს ნამცხვარი

 

მასალა:

ცომი:

პურის ფქვილი 100გრ.

შაქარი 150გრ.

შოკოლადი 120გრ.

კვერცხი 2ც.

კარაქი 85გრ.

ხსნადი ყავა 1 ჩ/კ.

ნიგოზი 100გრ.

ვანილი 1 ჩ/კ.

გამაფხვიერებელი 1 ჩ/კ.

ცოტა მარილი

 

კრემი:

ხაჭო 150გრ.

არაჟანი 100გრ.

კარაქი 40გრ.

შაქარი 150გრ.

დარიჩინი და ვანილი გემოვნებით.

 

მინანქარი (გლაზური):

შავი შოკოლადი 150გრ.

კარაქი 1 ს/კ.

ნაღები 3 ს/კ.

ხსნადი ყავა 1 ჩ/კ.

 

მომზადება:

შოკოლადი, კარაქი და ხსნადი ყავა გავადნოთ ნელ ცეცხლზე ერთიანი მასის მიღებამდე, ცოტა გავაცივოთ, დავამატოთ შაქარი, კვერცხი, ვანილი და კარგად ავთქვიფოთ, შემდეგ დავამატოთ გაცრილი ფქვილი, გამაფხვიერებელი, მარილი და კვლავ ავთქვიფოთ, ბოლოს დავამატოთ წვრილად დაჭრილი ნიგოზი და კარგად ავურიოთ. მომზადებული ცომი ჩავასხათ პერგამენტჩაფარებულ, ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაში და გამოვაცხოთ 180* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში დაახლოებით 20 წუთის განმავლობაში. გამოცხობის შემდეგ ფირფიტა გავაცივოთ, წავუსვათ კრემი და შევდგათ მაცივარში 1 საათით, შემდეგ ნამცხვარი გამოვიღოთ მაცივრიდან, მოვასხათ მომზადებული მინანქარი და კვლავ შევდგათ მაცივარში 30 წუთით.

 

კრემის მომზადება:

არაჟანს, დავამატოთ ხაჭო, კარაქი, შაქარი, ვანილი, დარიჩინი და კარგად ავთქვიფოთ ერთიანი მასის  მიღებამდე.

 

მინანქარის (გლაზურის მომზადება):

შოკოლადს დავამტოთ ხსნადი ყავა, ნაღები, კარაქი და გავადნოთ წყლის აბაზანაზე. (მომზადების შემდეგ მინანქარი ცოტა გავაცივოთ და მოვასხათ ნამცხვარს).

კატეგორია: ნამცხვრები | ნანახია: 2422 | დაამატა: natia | ტეგები: ხაჭოს ნამცხვარი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: