ქათმის სუპი
მასალა:
ქათმის ხორცი 500გრ.
კარტოფილი 4ც.
სტაფილო 1ც.
ბულგარული წიწაკა 1ც.
ქინძი 1 კონა
ნიორი 1 კბილი
ხახვი 1თავი
დაფნის ფოთოლი 1ც.
ლიმონის წვენი 1 ჩ/კ.
წიწაკა და მარილი გემოვნებით
ზეთი შესაწვავად.
მომზადება:
ქათმის ხორცი მოვათავსოთ ქვაბში, დავამატოთ
დაფნის ფოთოლი, დავასახთ წყალი (წყალი უნდა ფარავდეს ხორცს), დავდგათ გაზქურაზე და
მოვხარშოთ, შემდეგ ხორცი განვაცალკევოთ ძვლისაგან და დავჭრათ პატარა ნაჭრებად.
კარტოფილი, სტაფილო, ბულგარული წიწაკა და ხახვი გავასუფთავოდ, დავჭრათ პატარა
კუბიკებად (კარტოფილი დავჭრათ შედარებით დიდ ნაჭრებად) და ხორცთან ერთად შევწვათ
ზეთში+ ლიმონის წვენში, შემდეგ დავამატოთ ბულიონი (წვენი რომელშიც ქათამი
მოვხარშეთ), დანაყილი ნიორი, წვრილად დაჭრილი ქინძი, მოვაყაროთ წიწაკა, მარილი და
ვთუშოთ მომზადებამდე.
|