ქათმის კატლეტები
მასალა:
ქათმის ფილე 600გრ.
მაიონეზი 150გრ.
კვერცხი 2ც.
პურის ფქვილი 4 ს/კ.
შავი პილპილი და მარილი გემოვნებით.
ზეთი შესაწვავად.
მომზადება:
ქათმის ფელე დავჭრათ პატარა ნაჭრებათ, დავამატოთ მაიონეზი, კარაგად
ავურიოთ და შევდოთ მაცივარში 4–5 საათით (დასამარინადებლად), შემდეგ გამოვიღოთ
მაცივრიდან დავამატოთ კვერცხი, მარილი, პილპილი, ფქვილი და კარგად ავურიოთ, მასა
უნდა გამოვიდეს სქელი, როგორც ალადის ცომი. მომზადებული მასა სუფრის კოვზით
მოვათავსოთ გაცხელებულ ცხიმდასხმულ ტაფაზე და შევწვათ ორივე მხრიდან.
|