ქათმის ღვიძლი უნგრულად
მასალა:
ქათმის ღვიძლი 500გრ.
კარაქი 50გრ.
ზეთი 4 ს/კ.
ბულგარული წიწაკა 3ც.
ხახვი 1 თავი
პურის ფქვილი1 ჩ/კ.
ცხარე წიაწაკა (წითელი) 1ც.
დაჭრილი ოხრახუში 4 ს/კ.
წყალი 1/2 ჭიქა
წიწაკა და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ბულგარული და ცხარე წიწაკა, დავჭრათ სიგრძეზე, ხახვი დავჭრათ წვრილად,
ორივე მოვთშუოთ 25გრ. კარაქში და ზეთში. დარჩენილ კარაქში შევწვათ ქათმის ღვიძლი,
დავამატოთ მოთუშული ბოსტნეული, მოვყაროთ ფქვილი, წიწაკა, მარილი და ვთუშოთ 2 წუთი,
შემდეგ დავასხათ წყალი და ვთუშოთ კიდევ 3 წუთი. მომზადების შემდეგ გავაფორმოთ
დაჭრილი ოხრახუშით.
|