ქათამი არაჟნის
სოუსში
მასალა:
ქათმის ფილე 700გრ.
გარგრის ჩირი 50გრ.
ქლიავის ჩირი 50გრ.
ქიშმიში 50გრ.
არაჟანი 500მლ.
წიწაკა და მარილი გემოვნებით
ზეთი შესაწვავად.
მომზადება:
ქიშმიშს, გარგრის და ქლიავის ჩირს დავასხათ
ადუღებული წყალი და გავაჩეროთ 10–15 წუთი, შემდეგ წყალი გადავასხათ, ხოლო ჩირები
დავჭრათ პატარა ნაჭრებად. ქათმის ფილე დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად, მოვაყაროთ
მარილი, წიწაკა და შევწვათ ზეთში, შემდეგ გადავაიტანოთ ქვაბში. ტაფაზე რომელშიც
ფილე შევწვით დავასახთ ცოტა წყალი, ავადუღოთ და ჩავსხათ ქვაბში, შემდეგ ქვაბი
დავდგათ გაზქურაზე და ვთუშოთ ნელ ცეცხლზე 10–15
წუთი, დავამატოთ არაჟანი, მომზადებული ჩირები, მოვაყაროთ მარილი, წიწაკა და
ვთუშოთ კიდევ 10 წუთი.
|