მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ნოემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ნოემბერი » 1 » კომბოსტოს პერაშკები
17:43
კომბოსტოს პერაშკები


კომბოსტოს პერაშკები

 

მასალა:

ცომი:

პურის ფქვილი 600გრ.

შაქარი  2 ს/კ.

კარაქი ან მარგარინი 2 ს/კ.

კვერცხი 2ც.

საფუარი (დროჟი) 30გრ.

წყალი ან რძე 1 ჭიქა

მარილი  1ჩ/კ

 

შიგთავისი:

კომბოსტო, ხახვი, პილპილი და მარილი გემოვნებით.

 

მომზადება:

საფუარი გავძრათ თბილ წყალში, დავამატოთ შაქარი, მარილი კარგად ავურიოთ, დავამატოთ კვერცხი, ფქვილი და მოვზილოთ ცომი, ბოლოს დავამატოთ დარბილებული კარაქი (ან ზეთი) გადავზილოთ, დავაფაროთ ტილო და დავდგათ თბილ ადგილზე 3–4 საათით ამოსასვლელად. (ამოსვლის პეროდში ცომი გადავზილოთ 2–ჯერ, პირველად 1–1,5 საათის შემდეგ, ხოლო მეორედ 2 საათის შემდეგ).  მომზადებული ცომი დავყოთ პატარა ნაწილებად, გავაბრტყელოთ, თითოეულში მოვათავსოთ მომზადებული შიგთავსი, მივცეთ პერაშკის ფორმა და შევწვათ ზეთში ორივე მხრიდან.

 

შიგთავსის მომზადება:

კომბოსტო დავჭრათ წვრილად და მოვთუშოთ ზეთში, შემდეგ დავამატოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, მოვაყაროთ პილპილი, მარილი, კარგად ავურიოთ და ვთუშოთ კიდევ 5 წუთი.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 3264 | დაამატა: natia | ტეგები: კომბოსტოს პერაშკები | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: