კომბოსტოს კატლეტი
მასალა:
კომბოსტო 500გრ.
კვერცხი 2ც.
პურის ფქვილი 3–4 ს/კ.
ხახვი 1 თავი
ნიორი 2 კბილი
ყველი 60გრ.
წიწაკა და მარილი
გემოვნებით.
მომზადება:
კომბოსტო გავყოთ ოთხ
ნაწილად (მაგარი ნაწილი ამოვაჭრათ), ჩავყაროთ ადუღებულ წყალში და ვხარშოთ 8–10
წუთის განმავლობაში, შემდეგ გადმოვიღოთ თუშფალანგზე რათა წყალი დაიწრიტოს.
მოხარშული კომბოსტო, ხახვი და ნიორი გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში (ზედმეტი წვენი
გადავწუროთ), შემდეგ დავამატოთ ათქვეფილი კვერცხი, პურის ფქვილი, გახეხილი ყველი,
მოვაყაროთ წიწაკა, მარილი და კარგად ავურიოთ. მიღებული მასისგან
სველი ხელებით (სურვილისამებრ შეგვიძლია კატლეტები ამოვავლოთ ან პურის ფქვილში ან
დაფქვილ ორცხობილაში) გავაკეთოთ კატლეტები და შევწვათ ტაფაზე, ზეთში ორივე
მხრიდან.
|