მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ნოემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 4
სტუმარი: 4
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ნოემბერი » 1 » კარტოფილის და სოკოს პერაშკები
17:58
კარტოფილის და სოკოს პერაშკები


კარტოფილის და სოკოს პერაშკები

 

მასალა:

ცომი:

კეფირი 0,5ლ.

კვერცხი 2ც.

სოდა 0,5 ჩ/კ.

შაქარი 1 ს/კ.

მარილი დანის წვერით

პურის ფქვილი რასაც შეიზელს.

 

შიგთავსი:

კარტოფილი 5–6ც.

ქამა სოკო 500გრ.

ხახვი 2 თავი

პილპილი და მარილი გემოვნებით.

 

მომზადება:

კეფირს დავამატოთ კვერცხი, სოდა, შაქარი, მარილი, ფქვილი და მოვზილოთ რბილი ცომი. მომზადებული ცომი დავყოთ პატარა ნაწილებად, გავაბრტყელოთ, თითოეულში მოვათავსოთ მომზადებული შიგთავსი, მივცეთ პერაშკის ფორმა და შევწვათ ღრმა ტაფაზე დიდი რაოდენობის ადუღებულ ზეთში.

 

შიგთავსის მომზადება:

კარტოფილი გავასუფთავოდ და მოვხარშოთ. მოხარშული კარტოფილისგან გავაკეთოთ პიურე, დავამატოთ ცოტა ზეთი, მარილი და კარგად ავურიოთ. სოკო დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად, ხახვი დავჭრათ კუბიკებად და თითოეული შევწვათ ცალ–ცალკე. კარტოფილი, სოკო და ხახვი ავურიოთ ერთმანეთში, მოვაყაროთ პილპილი და მარილი.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 2665 | დაამატა: natia | ტეგები: კარტოფილის და სოკოს პერაშკები | რეიტინგი: 5.0/1
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: