მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ნოემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 5
სტუმარი: 5
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ნოემბერი » 14 » ჰაეროვანი ნამცხვარი „მიდიები“
16:46
ჰაეროვანი ნამცხვარი „მიდიები“


ჰაეროვანი ნამცხვარი „მიდიები"  

 

მასალა:

კვერცხი 1ც.

წყალი 1 ჭიქა

ძმარი 3 ს/კ.

ზეთი 3 ს/კ.

პურის ფქვილი 3 ჭიქა

მარგარინი 450გრ.

 

შიგთავსი:

კვერცხის ცილა 6 ს/კ.

შაქარი 6 ს/კ

ვანილი 1ც.

 

მომზადება:

კვერცხი ავთქვიფოთ მიქსერით, დავასხათ წყალი (ოთახის ტემპერატურის), ძმარი, ზეთი, დავაყაროთ ფქვილი და მოვზილოთ მაგარი ცომი. გავყოთ 2 ნაწილად, თითოეული ნაწილი გავაბრტყელოთ, წავუსვათ 75გრ. მარგარინი, დავკეცოთ კონვერტისებურად და შევინახოთ მაცივარში (15–20წთ.). ეს პროცესი გავიმეოროთ სამჯერ. მომზადებული ცომები გამოვიღოთ მაცივრიდან, თითოეული გავაბრტყელოთ თხლად და ამოვჭრათ ჭიქით ან სპეციალური ფორმით პატარა რგოლები, შემდეგ თითოეილი რგოლის ცენტრში მოვათავსოთ 1 ჩ/კ. შიგთავსი და გადავკეცოთ (მივცეთ ვარენიკის ფორმა, ცომის, კიდეები თუ არ ერთდება მივაპკუროთ ცოტა წყალი, ცხობის პერიოდში ცომის შეერთებული კიდეები იხსნება და ღებულობს მიდიის ფორმას.), დავაწყოთ გამოსაცხობ ფორმაზე და გამოვაცხოთ 160* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში დაახლოებით 20 წუთის განმავლობაში (ცხობის პერიოდში არ შეიძლება აირღუმელის კარის გაღება). გამოცხობის შემდეგ მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.             

 

შიგთავსის მომზადება:

კვერცხის ცილა ავთქვიფოთ მიქსერით გათეთრებამდე (კვერცხის ცილა უნდა გადაიქცეს თეთრ ქაფად), შემდეგ ისე რომ მიქსერი არ გავაჩეროთ ნელ–ნელა ჩავყაროთ შაქარი, ვანილი და კვალ ვთქვიფოთ ერთიანი მასის მიღებამდე.

კატეგორია: ნამცხვრები | ნანახია: 2515 | დაამატა: natia | ტეგები: ჰაეროვანი ნამცხვარი „მიდიები“ | რეიტინგი: 2.0/1
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: