გულჩეხრა
მასალა:
ქათამი 1ც.
წყალი 0,5ლ.
არაჟანი 0,5ლ.
ხახვი 1 თავი
პურის ფქვილი 2 ს/კ.
ნიორი 2–3 კბილი
წიწაკა და მარილი გემოვნებით
ზეთი შესაწვავად.
მომზადება:
წყალს დავამატოთ არაჟანი და ავადუღოთ, შემდეგ ამოვაკლოთ 1 ჭიქა
ადუღებული სოუსი, გავაცივოთ, გავძრათ მასში ფქვილი და 1 ს/კ. მარილი, ხოლო
დანარჩენ სოუსში მოვხარშოთ საშუალო ზომის ნაჭრებად დაჭრილი ქათმის ხორცი, როდესაც
ხორცი მოიხარშება დავამატოთ ფქვილიანი მასა, კარგად ავურიოთ, შემდეგ დავამატოთ
წვრილად დაჭრილი და ზეთში შემწვარი ხახვი, მოვაყაროთ მარილი, წიწაკა, ვთუშოთ 3–4
წუთი, ბოლოს დავამატოთ დანაყილი ნიორი და გადმოვდგათ გაზქურიდან.
|