გოზინაყი
მასალა:
ნიგოზი 500გრ.
თაფლი 500გრ.
შაქრის პუდრა 2 ს/კ.
მომზადება:
ნიგოზი
დავჭრათ ძალიან წვრილად და ცოტათი მოვხალოთ მშრალ ტაფაზე, ნელ ცეცხლზე. თაფლი
ჩავასხათ ალუმინის ქვაბში, დავადგათ ნელ ცეცხლზე და მოვხარშოთ (თაფლის მზადყოფა
განისაზღვრება შემდეგნაირად: წვეთები არ უნდა იღვრებოდეს თეფშზე), შემდეგ ჩავყაროთ
თაფლში მოხალული ნიგოზი და გავაგრძელოთ ხარშვა (განუწყვეტლივ ვურიოთ) მუქი ფერის
მიღებამდე, შემდეგ ჩავყაროთ შაქრის პუდრა, კარგად ავურიოთ მასას, მოვათავსოთ ხის
დაფაზე (დაფას წინასარ მოვაპკუროთ წყალი), გავაბრტყელოთ ცომის გასაბრტყელებელით
(ასევე დავასველოთ წყლით), გავაცივოთ და დავჭრათ სასურველი ზომის ნაჭრებად.
|