მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  დეკემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 6
სტუმარი: 6
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » დეკემბერი » 19 » ელარჯი
18:28
ელარჯი


ელარჯი

 

მასალა:

ღერღილი 1კგ.

ყველი 2კგ. (უმარილო, რბილი სულგუნი)

სიმინდის ფქვილი 300გრ.

წყალი 2ლ.

მომზადება:

დავჭრათ სულგუნი დიდ ნაჭრებად და გავხეხოთ სახეხზე მსხვილი მხრიდან, გახეხილი ყველი მოვათავსოთ სასურველ ჭურჭელში. გავრეცხოთ ღერღილი ძალიან კარგად, რომ მუქი ფერის შემადგენლობა მოცილდეს, ღერღილზე წყლის დასხმის და მორევის დროს მუქი ფერის შემადგენლობა ამოდის ზედაპირზე, რომელიც უნდა მოცილდეს. მოქმედება უნდა გავიმეოროთ იქამდე, სანამ ღერღილი სრულად არ გასუფთავდება. გარეცხილი რერღილი მოვათავსოთ თუჯის ქვაბში და დავასხათ 2 ლიტრი წყალი, დავდგათ ცეცხლზე და ვურიოთ მოხარშვამდე დაახლოებით 30 წუთი. მოხარშვის შემდეგ ჩავაზილოთ (ხის კოვზით) სიმინდის ფქვილი (რომ მასა გასქელდეს), ფქვილს რომ ჩავზელთ, 3 წუთი უნდა იდუღოს თავდახურულ ქვაბში. თანდათანობით დავუმატოთ სულგუნი და კარგად ჩავზილოთ, ისე რომ ღერღილით და სულგუნით მივიღოთ ერთი მთლიანი მასა. თეფშებზე ამოვიღოთ პატარა სველი თეფშით, სველი საჭიროა იმისთვის, რომ თეფშზე არ მიიკრას და გაადვილდეს ამოღების პროცესი. კერძი მიირთმევა ცხლად (სასურველია მირთმევა საცივთან ერთად).

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 3519 | დაამატა: natia | ტეგები: ელარჯი | რეიტინგი: 5.0/1
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: