მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ნოემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 7
სტუმარი: 7
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ნოემბერი » 4 » ეკლერი მოხარშული სგუშონით
16:41
ეკლერი მოხარშული სგუშონით


ეკლერი მოხარშული სგუშონით

 

მასალა:

ცომი:

პურის ფქვილი 150გრ.

წყალი 1 ჭიქა

კარაქი 100გრ.

კვერცხი 4ც.

ცოტა მარილი.

 

შიგთავსი:

მოხარშული სგუშონი 1 ქილა.

 

მომზადება:

ქვაბში ჩავასხათ წყალი, დავამატოთ კარაქი, მარილი, დავდგათ გაზქურაზე, წამოვადუღოთ, შემდეგ ნელ–ნელა დავამტოთ ფქვილი, კარგად ავურიოთ, გაზქურაზე გავაჩეროთ 2 წუთი (ცომი არ უნდა დაგვეწვას), შემდეგ გადმოვდგათ მასა გაზქურიდან, სწრაფად დავამატოთ ყველა კვერცხი და კარგად ავურიოთ ერთიანი მასის მიღებამდე. გამოსაცხობ ფორმაზე დავაფაროთ პერგამენტის ქაღალდი, წავუსვათ ზეთი და სუფრის კოვზის საშუალებით, პატარა ფორმებად მოვათავსოთ მომზადებული მასა ფორმაზე (შევეცადოთ თითოეულ ეკლერს მივცეთ ერთნაირი ფორმა), შევდგათ 175* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში და ვაცხოთ 35–45 წუთის განმავლობაში. მომზადებული ეკლერები გამოვიღოთ აირღუმელიდან, ცოტა გავაცივოთ, შემდეგ თითოეულს გავუკეთოთ პატარა ჭრილი და ჩაის კოვზის საშუალებით ამოვავსოთ მოხარშული სგუშნით (სგუშონი წინასაწ ავთქვიფოთ, სურვილისამებრ შეგვიძლია სგუშონს დავამატოთ 100გრ. კარაქი).

კატეგორია: ნამცხვრები | ნანახია: 2859 | დაამატა: natia | ტეგები: ეკლერი მოხარშული სგუშონით | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: