მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ნოემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ნოემბერი » 24 » დამარინადებული სკუმბრია
18:15
დამარინადებული სკუმბრია


დამარინადებული სკუმბრია

 

მასალა:

თევზი (სკუმბრია) 3კგ.

 

მარინადი:

წყალი 1ლ.

მარილი 6 ს/კ.

შაქარი 3 ს/კ.

დაფნის ფოთოლი 3ც.

შავი პილპილის მარცვლები 9ც.

ხმელი ქინძის მარცვლები 0,5 ჩ/კ.

 

მომზადება:

თევზები გავრეცხოთ, ჩავაწყოთ ქვაბში (ზურგით ზევით) ერთმანეთთან ძალიან მჭიდროდ, დავსახთ მომზადებული მარინადი, ზედაპირზე დავაფაროთ თეფში, და აუცილებლად დავადოთ რაიმე სიმძიმე (მაგალითად წყლიანი ქილა), თუ მარინადმა თეფში არ დაფარა, მაშინ დავასხათ ადუღებული და შემდეგ გაცივებული წყალი. გავაჩეროთ 5 დღე ცივ ადგილზე. (შეგვიძლია თევზები ქვაბის ნაცვლად ჩავაწყოთ სამ ლიტრიან ქილაში).

 

მარინადის მომზადება:

წყალს დავამატოთ მარილი, შაქარი, დაფნის ფოთოლი, შავი პილპილის მარცვლები, ხმელი ქინძის მარცვლები და წამოვადუღოთ. მოდუღებული მარინადი აუცილებლად გავაცივოთ და შემდეგ ჩავაწყოთ თევზის ნაჭრები.

კატეგორია: თევზის კერძები | ნანახია: 4482 | დაამატა: natia | ტეგები: დამარინადებული სკუმბრია | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 1
1 ნინო  
0
თუ შეიძლება მიპასუხეთ. ასე შეიძლება გაყინული სკუმბიის გაკეთება? და თავი და შიგნეულობა არ მოვაცალოთ?მე სელდის ფილეს მარინადს ვაკეთებ/ რომელიც ისედაც უხარისხოდ დამარინადებული იყიდება და რადგან პლასტმასის ყუთებითაა მირჩევნია გაყინული თევზისგან დავამზადო მარინადი რანდენ ხანს ინახება თქვენი რეცეპტით დამზადებული თევზი?მადლობთ.

სახელი *:
Email *:
კოდი *: