ჩახოხბილი ხოხობი
მასალა:
ხოხობი 1ც.
ხახვი 5 თავი
ერბო 5 ს/კ.
მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
გასუფთავებული ხოხობი ავაგოთ შამფურზე და შევწვათ (წვის პროცესში
წავუსვათ მარილ–წყალი, შემდეგ როდესაც შეიწოვს მარილს, წავუსვათ ერბო და კარგად
შევბრაწოთ. კუბიკებად დაჭრილი ხახვი შევწვათ ერბოში, დავასხათ 2 ჭიქა წყალი,
მოვაყაროთ 1 ს/კ. მარილი და როდესაც წამოდუღდება, მომზადებულ მასაში ჩავაწყოთ
დაჭრილი ხორცი, ვადუღოთ 10 წუთი და გადმოვდგათ. (სურვილისამებრ შეგვიძლია
დავამატოთ ნაშარაბი ან ძმარი გემოვნებით).
|