ბროწეულის წვენი
მასალა:
ბროწეული - რაოდენობა სურვილისამებრ
შაქარი 1 ლ. ბროწეულის წვენზე 100გრ.
მომზადება:
ბროწეულის მარცვლებისგან გამოვწუროთ წვენი,
მიღებული წვენი ჩავასხათ ემალის ქვაბში, წამოვაცხელოთ 95*–მდე, დავამატოთ შაქარი
(1ლ. ბროწეულის წვენზე 100გრ), შაქარის გადნობის შემდეგ ცხლად ჩავასხათ წვენი
ქილებში და მოვხუფოთ. ბროწეულის წვენი შევინახოთ ბნელ ადგილზე. (ხანგრძლივი
შენახვისას ქილის ბოლოში ჩნდება ნალექი და წვენი ხდება უფერო. გამოყენებისას არ ავურიოთ,
ნალექი გავრეცხოთ).