მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  დეკემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » დეკემბერი » 16 » ბოსტნეულის პერაშკი (სამარხვო)
16:00
ბოსტნეულის პერაშკი (სამარხვო)


ბოსტნეულის პერაშკი (სამარხვო)

 

მასალა:

პურის ფქვილი 1კგ

საფუარი (დროჟი) 6გრ.

შაქარი 2 ს/კ.

მარილი 1 ს/კ.

ზეთი 6 ს/კ.

თბილი წყალი 700მლ.

ზეთი შესაწვავად.

 

შიგთავსი:

კომბოსტო 1 თავი

სტაფილო 1–2ც.

ხახვი 2–3 თავი

წიწაკა და მარილი გემოვნებით.

 

მომზადება:

საფუარი გავხსნათ წყალში, დავამატოთ მარილი, შაქარი, ფქვილი, ზეთი და მოვზილოთ რბილი ცომი. ჯამს წავუსვათ ცოტა ცხიმი, მოვათავსოთ მასზე ცომი, დავაფაროთ ტილო და შევდგათ ერთი დღით მაცივარში. მეორე დღეს ცომი გამოვიღოთ მაცივრიდან, მომზადებული შიგთავსით გავაკეთოთ პერაშკები და შევწვათ ზეთში.

 

შიგთავსის მომზადება:

კომბოსტო და სტაფილო დავჭრათ წვრილად და მოვთუშოთ ზეთში, შემდეგ დავამატოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, კვლავ ვთუშოთ, ბოლოს დავამატოთ წიწაკა, მარილი და კარგად ავურიოთ.

კატეგორია: სამარხვო კერძები | ნანახია: 2834 | დაამატა: natia | ტეგები: ბოსტნეულის პერაშკი (სამარხვო) | რეიტინგი: 5.0/1
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: