მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  დეკემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » დეკემბერი » 2 » ბანანის ორცხობილა თაფლით
16:30
ბანანის ორცხობილა თაფლით


ბანანის ორცხობილა თაფლით

 

მასალა:

ბანანი 1ც.

თაფლი 2 ს/კ.

შაქარი 1 ჭიქა

პურის ფქვილი 1–2 ჭიქა

სოდა 1 ჩ/კ.

მომზადება:

ბანანი გავხეხოთ (გადავაქციოთ პიურედ), დავამატოთ შაქარი, თაფლი და წამოვადუღოთ წყლის აბაზანაზე, სანამ შაქარი მთლიანად არ გადნება, შემდეგ დავამატოთ სოდა და როდესაც მასა გათეთრდება და აფუვდება გადმოვდგათ (წყლის აბაზანიდან), ცოტა გავაცივოთ, ნელ–ნელა ჩავყაროთ ფქვილი და მოვზილოთ რბილი ცომი. მომზადებული ცომი გავაბრტყელოთ თხლად და დავჭრათ სასურველი ფორმის ნაჭრებად, მოვათავსოთ პერგამენტდაფარებულ გამოსაცხობ ფორმაზე, შემდეგ თითოეულ ნაჭერს ფუნჯით წავუსვათ წყალი და მოვაყაროთ შაქარი, გამოვაცხოთ გაცხელებულ აირღუმელში დაახლოებით 7–10 წუთის განმავლობაში. გამოცხობის შემდეგ მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.

კატეგორია: სამარხვო კერძები | ნანახია: 1836 | დაამატა: natia | ტეგები: ბანანის ორცხობილა თაფლით | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: