ბანანის ორცხობილა (სამარხვო)
მასალა:
პურის ფქვილი 1,5 ჭიქა
სოდა 1 ჩ/კ.
მუსკატის კაკალი 1,5 ჩ/კ.
შაქარი 1/2 ჭიქა (ან ცოტა მეტი)
ვანილი 10გრ.
ბანანი 2–3ც.
ზეთი 1/2 ჭიქა
ქოქოსის ფანტელები ან გატარებული ნიგოზი
1/2 ჭიქა
ლიმონის წვენი 5 ს/კ.
ცოტა მარილი.
მომზადება:
ბანანი გავხეხოთ (გადავაქციოთ პიურედ),
მოვასხათ 4 ს/კ ლიმონის წვენი, დავამატოთ შაქარი, ზეთი და ვთქვიფოთ მიქსერით 2
წუთის განმავლობაში, დავამატოთ სოდა (სოდა ავთქვიფოთ 1 ს/კ ლიმონის წვენით),
მარილი, მუსკატის კაკალი, ქოქოსის ფანტელები, ვანილი, გაცრილი ფქვილი და კარგად
ავურიოთ (ცომი უნდა გამოვიდეს სქეილი), შემდეგ ხელებზე წავისვათ ზეთი, მომზადებული
ცომს კოვზით ჩამოვაჭრათ პატარა ნაწილები და ხელით გავაკეთოთ პატარა ბურთები,
შემდეგ მომზადებული ბურთები მოვათავსოთ პერგამენტდაფარებულ, გამოსაცხობ ფორმაზე და
გამოვაცხოთ 180* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში 15–17 წუთის განმავლობაში.
|