მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  დეკემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1347
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » დეკემბერი » 2 » ბანანის ორცხობილა (სამარხვო)
16:39
ბანანის ორცხობილა (სამარხვო)


ბანანის ორცხობილა (სამარხვო)

 

მასალა:

პურის ფქვილი 1,5 ჭიქა

სოდა 1 ჩ/კ.

მუსკატის კაკალი 1,5 ჩ/კ.

შაქარი 1/2  ჭიქა (ან ცოტა მეტი)

ვანილი 10გრ.

ბანანი 2–3ც.

ზეთი 1/2 ჭიქა

ქოქოსის ფანტელები ან გატარებული ნიგოზი 1/2 ჭიქა

ლიმონის წვენი 5 ს/კ.

ცოტა მარილი.

მომზადება:

ბანანი გავხეხოთ (გადავაქციოთ პიურედ), მოვასხათ 4 ს/კ ლიმონის წვენი, დავამატოთ შაქარი, ზეთი და ვთქვიფოთ მიქსერით 2 წუთის განმავლობაში, დავამატოთ სოდა (სოდა ავთქვიფოთ 1 ს/კ ლიმონის წვენით), მარილი, მუსკატის კაკალი, ქოქოსის ფანტელები, ვანილი, გაცრილი ფქვილი და კარგად ავურიოთ (ცომი უნდა გამოვიდეს სქეილი), შემდეგ ხელებზე წავისვათ ზეთი, მომზადებული ცომს კოვზით ჩამოვაჭრათ პატარა ნაწილები და ხელით გავაკეთოთ პატარა ბურთები, შემდეგ მომზადებული ბურთები მოვათავსოთ პერგამენტდაფარებულ, გამოსაცხობ ფორმაზე და გამოვაცხოთ 180* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში 15–17 წუთის განმავლობაში.

კატეგორია: სამარხვო კერძები | ნანახია: 1938 | დაამატა: natia | ტეგები: ბანანის ორცხობილა (სამარხვო) | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: