მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  დეკემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 3
სტუმარი: 3
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » დეკემბერი » 7 » ბანანის და თაფლის ორცხობილა (სამარხვო)
16:39
ბანანის და თაფლის ორცხობილა (სამარხვო)


ბანანის და თაფლის ორცხობილა (სამარხვო)

 

მასალა:

ბანანი 1–2ც.

თაფლი 2 ს/კ

შაქარი 1 ჭიქა

პურის ფქვილი 3 ჭიქა (დაახლოებით 400გრ.)

სოდა 1 ჩ/კ.

ზეთი 2–3 ს/კ.

ვანილი გემოვნებით.

მომზადება:

ბანანი დავაბლენდეროთ, დავამატოთ შაქარი, ზეთი, თაფლი, კარგად ავურიოთ და დავდგათ წყლის აბაზანაზე, განუწყვეტლივ ვურიოთ და როდესაც მასა შესქელდება და შაქარიც გადნება გადმოვდგათ, დავამატოთ სოდა, ფქვილი, ვანილი და მოვზილოთ ცომი. მომზადებული ცომი დავდოთ ცივ ადგილზე გასამაგრებლად რამოდენიმე საათით. შემდეგ ცომი გავაბრტყელოთ 0,5–0,7 სმ. სისქეზე (რაც უფრო სქელი იქნება ორცხობილა მით უფრო უკეთესია), ამოვჭრათ სასურველი ფორმები, დავაწყოთ გამოსაცხობ ფორმაზე, ფუნჯით წავუსვათ წყალი, მოვაყაროთ შაქარი და გამოვაცხოთ 250* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში დაახლოებით 7–10 წუთის განმავლობაში. (გამოცხობის შემდეგ ორცხობილები ფორმიდან ფრთხილად გადმოვიღოთ, რადგან თავდაპირველად ძალიან რბილა და შემდეგ მაგრდება).

კატეგორია: სამარხვო კერძები | ნანახია: 2189 | დაამატა: natia | ტეგები: ბანანის და თაფლის ორცხობილა (სამარხ | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: