ბანანის და თაფლის ორცხობილა
(სამარხვო)
მასალა:
ბანანი 1–2ც.
თაფლი 2 ს/კ
შაქარი 1 ჭიქა
პურის ფქვილი 3 ჭიქა
(დაახლოებით 400გრ.)
სოდა 1 ჩ/კ.
ზეთი 2–3 ს/კ.
ვანილი გემოვნებით.
მომზადება:
ბანანი დავაბლენდეროთ,
დავამატოთ შაქარი, ზეთი, თაფლი, კარგად ავურიოთ და დავდგათ წყლის აბაზანაზე,
განუწყვეტლივ ვურიოთ და როდესაც მასა შესქელდება და შაქარიც გადნება გადმოვდგათ,
დავამატოთ სოდა, ფქვილი, ვანილი და მოვზილოთ ცომი. მომზადებული ცომი დავდოთ ცივ
ადგილზე გასამაგრებლად რამოდენიმე საათით. შემდეგ ცომი გავაბრტყელოთ 0,5–0,7 სმ.
სისქეზე (რაც უფრო სქელი იქნება ორცხობილა მით უფრო უკეთესია), ამოვჭრათ სასურველი
ფორმები, დავაწყოთ გამოსაცხობ ფორმაზე, ფუნჯით წავუსვათ წყალი, მოვაყაროთ შაქარი
და გამოვაცხოთ 250* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში დაახლოებით 7–10 წუთის
განმავლობაში. (გამოცხობის შემდეგ ორცხობილები ფორმიდან ფრთხილად გადმოვიღოთ,
რადგან თავდაპირველად ძალიან რბილა და შემდეგ მაგრდება).
|