ალუბლის ლიქიორი 12 საათში
მასალა:
ალუბალი (კურკაგამოცლილი) 100გრ.
ალუბლის ფოთოლი 200გრ.
წყალი 1,5ლ.
ლიმონმჟავა 1 ჩ/კ.
შაქარი 1,8–2კგ.
არაყი 1ლ.
მომზადება;
ალუბალს და
ფოთლებს დავასახთ წყალი და ვადუღოთ 10 წუთი, დავამტოთ ლიმონმჟავა, გავაჩეროთ 10
საათი, შემდეგ გავფილტროთ (მარლის საშუალებით), წვენს დავამტოთ შაქარი (ხოლო
ალუბალი გადავყაროთ, ჭამა არ შეიძლება) და ვადუღოთ 10 წუთი, როდესაც გაცივდება
დავამატოთ არაყი, კარაგად ავურიოთ, გავფილტროთ და ჩავასხათ ქილებში.
|