ალუბლის ლიქიორი
მასალა:
ალუბალი 3კგ.
შაქარი 1,5კგ.
მიხაკი 9ც.
ვანილი 3 ჩ/კ.
დარიჩინი 15გრ.
ჯავზი 1ც.
არაყი 750მლ.
მომზადება:
ბალი გავრეცხოთ, კურკა გამოვაცალოთ, ჩავყაროთ ქილაში, დავაყაროთ
შაქარი, დავამატოთ მიხაკი, დარიჩინი, ვანილი და ჯავზი. დავდგათ მზეზე, 10 დღის
შემდეგ დავამატოთ არაყი, გავაჩეროთ 5 კვირა, შემდეგ გავფილტროთ და ჩავასხათ
ქილებში.
|