ახუშარტვა–ერბო (აფხაზური)
მასალა:
პურის ფქვილი 1 ჩ/კ.
ნაღები 1–2ლ.
წყალი 1 ჭიქა
მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ნაღები ჩავასხათ ქვაბში, დავამატოთ ცივი
წყალი, მარილი, დავდგათ ნელ ცეცხლზე და ვხარშოთ 30–40 წუთი (მასამ უნდა მიიღოს
ოქროსფერი), მომზადებამდე 10 წუთით ადრე დავამტოთ ფქვილი და როცა ფქვილი ჩავა
ფსკერზე, ერბო გადმოვდგათ გაზქურიდან და ჩავსხათ მინის ქილაში. შევინახოთ ცივ
ადგილზე.
|