მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  თებერვალი 2012  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 20
სტუმარი: 20
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2012 » თებერვალი » 2 » ვაშლის პეროგი (სამარხვო)
17:21
ვაშლის პეროგი (სამარხვო)


ვაშლის პეროგი (სამარხვო)

 

მასალა:

ვაშლი 1–1,5კგ.

პურის ფქვილი 200გრ.

შაქარი 200გრ.

მანანის ბურღული 200გრ.

სოდა 3–4გრ.

კარაქი 100–120გრ.

მომზადება:

ვაშლი გავასუფთავოდ კანისგან, გავხეხოთ და გავყოთ ორ ნაწილად. მშრალ ჯამზე ერთმანეთს შევურიოთ ფქვილი, შაქარი, მანანის ბურღული და სოდა, ფქვილიანი მასა გავაყოთ სამ ნაწილად, შემდეგ გამოსაცხობ ფორმას წავუსვათ კარაქი და ფორმის მთლიანი ზედაპირი დავფაროთ ფქვილიანი მასისს 1/3 ნაწილით, შემდეგ მოვაყაროთ გახეხილი ვაშლის 1/2 ნაწილი, ვაშლზე მოვაყაროთ ფქვილიანი მასა, შემდეგ ვაშლი და ვაშლზე კვალავ ფქვილიანი მასა, ბოლოს მოვაყაროთ გახეხილი კარაქი და გამოვაცხოთ 180* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში (გამოცხობის შემდეგ გავაცივოთ და შემდეგ დავჭრათ, წინააღმდეგ შემთხვევევაში დაიფხვნება).

კატეგორია: სამარხვო კერძები | ნანახია: 5659 | დაამატა: natia | ტეგები: ვაშლის პეროგი (სამარხვო) | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: