ვანილის ლიქიორი
მასალა:
არაყი 500მლ.
ვანილი 5გრ.
მიხაკი და დარიჩინი 2გრ.
წყალი 200მლ.
სიროფი:
შაქარი 500გრ.
წყალი 200მლ.
მომზადება:
წყალი ავადუღოთ და გავაცივოთ. დარიჩინი მოვათავსოთ ქილაში დავამატოთ
მიხაკი, ვანილი, დავასხათ არაყი, წყალი, დავაფაროთ თავსახური და შევინახოთ თბილ
ადგილზე ორი კვირით, ორი კვირის შემდეგ გავფილტროთ, დავამატოთ ცივი სიროფი
ჩავასახთ ქილაში და შევინახოთ ბნელ ადგილზე.
სიროფის მომზადება:
შაქარს დავამატოთ წყალი დავდგათ გაზქურაზე და მოვადუღოთ სიროფი,
შემდეგ გავაცივოთ და გამოვიყენოთ.
|