ცხარე პიცა
მასალა:
ცომი:
კვერცხი 1ც.
ზეთი 50გრ.
მარილი 1 ჩ/კ.
შაქარი 1 ჩ/კ.
საფუარი (დროჟი)1 ჩ/კ.
თბილი რძე 100მლ.
თბილი წყალი 100მლ.
პურის ფქვილი
300–400გრ. (ან რასაც შეიზელს).
შიგთავსი:
ყველი 400გრ.
სოსისი 4ც.
ძეხვი 100გრ.
პომიდორი 1ც.
სოკო, მაიონეზი,
კეჩუპი, წიწაკა და მარილი,გემოვნებით.
მომზადება:
კვერცხი ავთქვიფოთ,
დავამატოთ ზეთი, მარილი, შაქარი, საფუარი, რძე, წყალი, ფქვილი და მოვზილოთ რბილი
ცომი, მომზადებულ ცომს გადავაფაროთ ტილო და დავდგათ თბილ ადგილზე 1 საათით, შემდეგ
ცომი გავაბრტყელოთ, მოვათავსოთ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაზე, წავუსვათ მაიონეზი,
შემდეგ კეჩუპი, კეჩუპს მოვაყაროთ გახეხილი ყველი, ყველზე დავაწყოთ წვრილად დაჭრილი
სოსისი, სოსისზე დავაწყოთ ძეხვი, ძეხვზე დავაწყოთ კუბიკებად დაჭრილი პოიდორი,
მოვაყაროთ პილპილი, მარილი, წვრილად დაჭრილი და ზეთში მოთუშული სოკო, გახეხილი
ყველი, ცომს გადავუკეცოთ გვერდები, ირგვლივ წავუსვათ კეჩუპი და გამოვაცხოთ 180*
ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში.
|