ცხარე
კარტოფილი (
სამარხვო)
მასალა:
ახალი
კარტოფილი 1კგ.
ოხარახუში
1 კონა
მწვანე
ხახვი 1 კონა
კამა
1 კონა
ქინძი
1 კონა
ნიორი
1 თავი
ცხარე
წიწაკა 1ც.
ზეთი
100გრ.
შავი
პილპილი და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
კარტოფილი კარგად გავრეცხოთ და მოვხარშოთ. ნიორი და
წიწაკა დავნაყოთ, დავამატოთ წვრილად დაჭრილი ოხარახუში, მწვანე ხახვი, კამა, ქინძი
მოვაყაროთ პილპილი, მარილი, მოვასახთ ზეთი და კარგად ავურიოთ. მოხარშული კარტოფილი
დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად, შემდეგ თითოეული ნაჭრეი ამოვავლოთ მომზადებულ
მასაში, დავაწყოთ გამოსაცხობ ფორმაზე და შევდგათ აირღუმელში რამოდენიმე წუთით.
|