თაფლის პეროგი (სამარხვო)
მასალა:
შაქარი 1 ჭიქა
წყალი 1 ჭიქა
თაფლი 2 ს/კ.
სოდა 1 ჩ/კ.
გამაფხვიერებელი 0,5 ჩ/კ.
ყავა ან კაკაო 2 ს/კ.
ქიშმიში 0,5 ჭიქა
ნიგოზი 0,5 ჭიქა
მცენარეული ზეთი 0,5 ჭიქა
ხილის ჯემი 0,5 ჭიქა
პურის ფქვილი თვალზომით.
მომზადება:
შაქარს დავამატოთ წყალი, ზეთი, დავდგათ გაზქურაზე და ცოტათი
გავაცხელოთ, შემდეგ დავამატოთ თაფლი, ავურიოთ, როდესაც შაქარი და თაფლი გადნება
გადმოვდგათ გაზქურიდან, გავაცივოთ, დავამატოთ სოდა, კაკაო, დაჭრილი ნიგოზი,
ქიშმიში, გამაფხვიერებელი, ფქვილი და კარგად ავურიოთ (ცომს უნდა ჰქონდეს სქელი
არაჟნის კონსისტენცია).მომზადებული ცომი ჩავასხათ პერგამენტჩაფარებულ ცხიმწასმულ
გამოსაცხობ ფორმაზე და გამოვაცხოთ 200* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში
დაახლოებით 30–35 წუთის განმავლობაში. გამოცხობის შემდეგ გავჭრათ შუაზე და
წავუსვათ ჯემი.
|