მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  თებერვალი 2012  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1335
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2012 » თებერვალი » 17 » ტორტი „ჟოზეფინა“
17:48
ტორტი „ჟოზეფინა“


ტორტი „ჟოზეფინა"

 

მასალა:

ბისკვიტი:

პურის ფქვილი (გაცრილი) 200გრ.

კვერცხი 2ც.

ყავისფერი შაქარი 150გრ.

რძე 180მლ.

ქიშმიში 250გრ.

სოდა 1 ჩ/კ.

ძმარი 1 ს/კ.

ვანილი გემოვნებით.

 

კრემი:

კარაქი 180გრ.

შაქარი 150გრ.

არაჟანი 800გრ.

ვანილი გემოვნებით.

ლიქიორი (Амаретто) 50–70მლ.

 

გასაფორმებლად:

შოკოლადი გემოვნებით.

 

მომზადება:

კვერცხის ცილა და გული განვაცალკევოთ ერთმანეთისგან, ცილა ავთქვიფოთ მიქსერით გათეთრებამდე, დავამატოთ შაქარი, კვლავ ავთქვიფოთ, შემდეგ დავამატოთ კვერცხის გული. ქიშმიშს დავასხათ ცხელი წყალი, შემდეგ კარგად გავწუროთ, დავაბლენდეროთ, დავამატოთ რძე, სოდა ძმრით ათქვეფილი, კარგად ავურიოთ, შემდეგ მომზადებული მასა ჩავასხათ კვერცხიან მასაში და ვთქვიფოთ კიდევ 1–2 წუთი, ნელ–ნელა დავამატოთ ვანილი, ფქვილი, ავურიოთ ხის ჯოხით და მომზადებული მასა გავყოთ სამ ნაწილად, თითოეული ნაწილი ჩავასხათ პერგამენტჩაფარებულ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმებში და გამოვაცხოთ 200* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში დაახლოებით 15–17 წუთის განმავლობაში.

 

კრემის მომზადება:

დარბილებული კარაქი ავთქვიფოთ შაქართან ერთად მიქსერით, შემდეგ დავამატოთ ვანილი, არაჟანი და კარგად ავურიოთ.

 

ტორტის აწყობა:

გამომცხვარი ბისკვიტები კარგად გავაცივოთ, თითოეული ბისკვიტი დავნამოთ ლიქიორით, პირველ ბისკვიტს წავუსვათ კრემი, დავაფაროთ მეორე ბისკვიტი, წავუსვათ კრემი, შემდეგ დავაფაროთ მესამე ბისკვიტი, კვლავ წავუსვათ კრემი ზედაპირზე და ირგვლივ, შევინახოთ მაცივარში 3–4 საათით ან ერთი დღით, შემდეგ გამოვიღოთ მაცივრიდან და მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ან გახეხილი შოკოლადი. გავაფორმოთ სურვილისამებრ.

კატეგორია: ტორტები | ნანახია: 5454 | დაამატა: natia | ტეგები: ტორტი „ჟოზეფინა“ | რეიტინგი: 4.0/3
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: