ტორტი „პოლ რობსონი"
მასალა:
ბისკვიტი:
პურის ფქვილი 1,5 ჭიქა
შაქარი 1 ჭიქა
არაჟანი 1 ჭიქა
კვერცხი 2ც.
სგუშონი 1/2 ქილა
კაკაო 2–3 ჩ/კ.
სოდა 0,5 ჩ/კ.
ვანილი გემოვნებით.
კრემი:
სგუშონი 1/2 ქილა
კარაქი 200გრ.
კაკაო 1–2 ჩ/კ.
ვანილი გემოვნებით.
მომზადება:
ბისკვიტის მომზადება:
შაქარს შევურიოთ არაჟანი, სგუშონი და კარგად ვურიოთ სანამ შაქარი
მთლიანად არ გაიხსნება, შემდეგ დავამატოთ კვერცხი და ავთქვიფოთ მიქსერით. ფქვილს
შევურიოთ კაკაო, სოდა და ნელ–ნელა დავამატოთ კვერცხიან მასას, კარგად ავურიოთ და
ჩავასხათ ცხიმწასმულ, პერგამენტჩაფარებულ გამოსაცხობ ფორმაში, გამოვაცხოთ აირღუმელში.
კრემის მომზადება:
დარბილებული კარაქი ავთქვიფოთ მიქსერით, შემდეგ დავამატოთ სგუშონი,
კაკაო, ვანილი და კვლავ ავთქვიფოთ ერთიანი მასის მიღებამდე.
მომზადება:
გამომცხვარი ბისკვიტი გავჭრათ შუაზე ორ ნაწილად (ბისკვიტის ორივე
ნაწილს ამოვაცალოთ ცოტა შუაგული და დავფხვანათ ტორტზე მოსაყრელად) ბისკვიტის ქვედა
ნაწილს წავუსვათ მომზადებული კრემი, დავაფაროთ ზედა ნაწილი, წავუსვათ დარჩენილი
კრემი ირგვლივ და ზედაპირზე და მოვაყაროთ ბისკვიტის ნაფხვენები.
|