ტორტი „ჩიტის რძე"
მასალა:
ბისკვიტი:
მარგარინი 150 გრ.
კაკაო 2 ჩ/კ.
არაჟანი 0,5 ჭიქა
კვერცხი 3ც.
შაქარი 1 ჭიქა
სოდა 1 ჩ/კ.
ძმარი 1 ს/კ.
პურის ფქვილი 1 ჭიქა
კრემი:
რძე 0,5 ლ.
მანანის ბურღული 3 ს/კ.
შაქრი 2/3 ჭიქა
კარაქი 200 გრ.
გასაფორმებლად:
ნიგოზი და შოკოლადი
გემოვნებით.
მომზადება:
დარბილებულ მარგარინს
დავამატოთ კვერცხი, კაკაო, არაჟანი, შაქარი, სოდა ძმრით ათქვეფილი, ფქვილი და
დავაბლენდეროთ ან ავთქვიფოთ მიქსერიოთ, შემდეგ მომზადებული მასა ჩავასახთ
ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაში და გამოვაცხოთ აირღუიმელში.
კრემის მომზადება:
რძე ავადუღოთ დავამატოთ
მანანის ბურღული, შაქარი და ვადუღოთ სქელი ფაფის კონსისტენციამდე, შემდეგ
გადმოვდგათ გაზქურიდან, გავაცივოთ და ავთქვიფოთ კარაქთან ერთად.
ტორტის აწყობა:
გამომცხვარი ბისკვიტი
გავჭრათ შუზაე ორ ფენად, შემდეგ ქვედა ფენას წავუსვათ კრემი, დავაფაროთ მეორე
ფენა, კვლავ წავუსვათ კრემი და გავაფორმოთ გახეხილი შოკოლადით და გატარებული
ნიგოზით.
|