ტკბილი პური
„მაიმუნი"
მასალა:
პურის ფქვილი 3 ჭიქა
რძე (თბილი) 1 ჭიქა
კვერცხი 1ც.
მარილი 1 ჩ/კ.
საფუარი (დროჟი) 2,5 ჩ/კ.
ნაღების კარაქი (გამდნარი) 2 ს/კ.
შაქარი 200გრ.
ვანილი 1ც.
კარაქი 100გრ.
კაკაო 2,5 ს/კ.
მომზადება:
ფქვილი გავცრათ, დავამატოთ
მარილი და კარგად ავურიოთ. საფუარი გავხსნათ ¼ ჭიქა რძეში, გავაჩეროთ 15 წუთი
შემდეგ დავასხათ ფქვილან მასას, დავამატოთ დარჩენილი რძე, კვერცხი, 2 ს/კ. კარაქი და მოვზილოთ რბილი,
ელასტიური ცომი, ცომს გადავაფაროთ ტილო და დავდგათ თბილ ადგილას (45 წთ.)
ამოსასვლელად (ცომის მასა უდა გაიზარდოს 2–ჯერ). შაქარს დავამატოთ
კაკაო, ვანილი და კარგად ავურიოთ. კარაქი გავადნოთ, შემდეგ გამოსაცხობ ფორმას
წავუსვათ კარაქი და მოვაყაროთ ცოტა შაქრიანი მასა. მომზადებული ცომი დავჭრათ
პატარა ნაჭრებად, თითოეული ცომის ნაჭერი დავამრგვალოთ, ამოვავლოთ კარაქში, შემდეგ
შაქრიან მასაში და ჩავაწყოთ გამოსაცხობ ფორმაში, შემდეგ ფორმას გადავაფროთ ტილო,
დავდგათ თბილ ადგილას ამოსასვლელად (ცომის მასა უნდა გაიზარდოს 2 ჯერ) და შემდეგ
გამოვაცხოთ 190* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში. გამოცხობის შემდეგ ცოტა
გავაცივოთ და გადმოვიღოთ სასურველ ფორმაზე.
|