სტაფილოს „რაფაელო"
(სამარხვო)
მასალა:
მოხარშული სტაფილო 200გრ.
შაქარი 200გრ.
ქოქოსის ფანტელები 200გრ. + ამოსავლებად.
მომზადება:
მოხარშული სტაფილო კარგად ჩავჭყლიტოთ
(გადავაქციოთ პიურედ), ნელ–ნელა დავამტოთ შაქარი და კარგად ვურიოთ შაქრის
გაქრობამდე, შემდეგ დავამატოთ ქოქოსის ფანეტელები და კვალავ ვურიოთ ერთიანი მასის მიღებამდე.
მომზადებული მასისგან გავაკეთოთ პატარა
ბურთები და თითოეული ბურთი ამოვავლოთ ქოქოსის ფანტელებში. გავაცივოთ მაცივარში 1–2
საათით. (მომზადებული „რაფაელო" შეგვიძლია შევინახოთ მაცივარში (საყინულეში) 3–4
დღით).
|