სტაფილოს პეროგი (პეროგი)
მასალა:
პურის ფქვილი 2 ჭიქა
გახეხილი სტაფილო 1 ჭიქა
მცენარეული ზეთი 1/3 ჭიქა
შაქარი 1 ჭიქა
სოდა 1 ჩ/კ.
ძმარი 1 ს/კ.
ცოტა მარილი.
მომზადება:
სტაფილოს დავამატოთ ზეთი, მარილი, შაქარი, სოდა ძმრით ათქვეფილი,
ფქვილი, და კარგად ავურიოთ. მომზადებული მასა ჩავასხათ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ
ფორმაში და გამოვაცხოთ 180* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში დაახლოებით 25–30
წუთის განმავლობაში.
|