სოკოს პერაშკები (სამარხვო)
მასალა:
ცომი:
პურის ფქვილი 1კგ
საფუარი (დროჟი) 6გრ.
შაქარი 2 ს/კ.
მარილი 1 ს/კ.
ზეთი 6 ს/კ.
თბილი წყალი 700მლ.
შიგთავსი:
ქამა სოკო 800–900 გრ.
სტაფილო 1ც.
ხახვი 1–2 თავი.
წიწაკა და მარილი
გემოვნებით.
მომზადება:
საფუარი გავხსნათ
წყალში, დავამატოთ მარილი, შაქარი, ფქვილი, ზეთი და მოვზილოთ რბილი ცომი. ჯამს
წავუსვათ ცოტა ცხიმი, მოვათავსოთ მასზე ცომი, დავაფაროთ ტილო და შევდგათ ერთი დღით
მაცივარში. მეორე დღეს ცომი გამოვიღოთ მაცივრიდან, მომზადებული შიგთავსით
გავაკეთოთ პერაშკები და შევწვათ ზეთში.
შიგთავსის მომზადება:
სოკო, სტაფილო და ხახვი
დავჭრათ წვრილად და მოვთუშოთ ზეთში, შემდეგ მოვაყაროთ წიწაკა, მარილი და კარგად
ავურიოთ.
|