მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  თებერვალი 2012  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2012 » თებერვალი » 14 » შვილიპიკაი
21:24
შვილიპიკაი


შვილიპიკაი

 

მასალა:

კარტოფილი 2კგ.

კვერცხი 2ც.

პურის ფქვილი1 ჭიქა

სახამებელი (კრახმალი) 2 ს/კ.

მარილი გემოვნებით.

 

სოუსი:

ხახვი 1–2 თავი

ქამა სოკო 250გრ,

რძე დაახლოებით 2 ჭიქა

პურის ფქვილი 1 ს/კ.

 

მომზადება:

კარტოფილი გავასუფთავოდ და მოვხარშოთ მარილიან წყალში, შემდეგ წყალი გადავწუროთ და კარტოფილი კარგად დავჭყლიტოთ გადავაქციოთ პიურედ, დავამატოთ კვერცხი, ფქვილი, სახამებელი, მარილი და კარგად ავურიოთ. მომზადებული მასა მოვათავსოთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე, მივცეთ ძეხვის ფორმა, შემდეგ დავჭრათ სასურველი ზომის ნაჭრებად, თითოეული ნაჭერი ცოტა გავაბრტყელოთ, მოვათავსოთ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაზე და გამოვაცხოთ 200* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში. გამოცხობის შემდეგ გადმოვიღოთ სასურველ ფორმაზე და მოვასხათ მომზადებული სოუსი.

 

სოუსის მომზადება:

ხახვი დავჭრათ წვრილად და მოვთუშოთ ზეთში, დავამატოთ საშუალო ზომის ნაჭრებად დაჭრილი სოკო, ვთუშოთ 2–3 წუთი, შემდეგ დავამატოთ ფქვილი, რძე და ვადუღოთ რამოდენიმე წუთი.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 1791 | დაამატა: natia | ტეგები: შვილიპიკაი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: