შვილიპიკაი
მასალა:
კარტოფილი
2კგ.
კვერცხი
2ც.
პურის
ფქვილი1 ჭიქა
სახამებელი
(კრახმალი) 2 ს/კ.
მარილი
გემოვნებით.
სოუსი:
ხახვი
1–2 თავი
ქამა
სოკო 250გრ,
რძე
დაახლოებით 2 ჭიქა
პურის
ფქვილი 1 ს/კ.
მომზადება:
კარტოფილი გავასუფთავოდ
და მოვხარშოთ მარილიან წყალში, შემდეგ წყალი გადავწუროთ და კარტოფილი კარგად
დავჭყლიტოთ გადავაქციოთ პიურედ, დავამატოთ კვერცხი, ფქვილი, სახამებელი, მარილი და
კარგად ავურიოთ. მომზადებული მასა მოვათავსოთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე, მივცეთ
ძეხვის ფორმა, შემდეგ დავჭრათ სასურველი ზომის ნაჭრებად, თითოეული ნაჭერი ცოტა
გავაბრტყელოთ, მოვათავსოთ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაზე და გამოვაცხოთ 200*
ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში. გამოცხობის შემდეგ გადმოვიღოთ სასურველ
ფორმაზე და მოვასხათ მომზადებული სოუსი.
სოუსის
მომზადება:
ხახვი
დავჭრათ წვრილად და მოვთუშოთ ზეთში, დავამატოთ საშუალო ზომის ნაჭრებად დაჭრილი
სოკო, ვთუშოთ 2–3 წუთი, შემდეგ დავამატოთ ფქვილი, რძე და ვადუღოთ რამოდენიმე წუთი.
|