მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  თებერვალი 2012  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1361
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2012 » თებერვალი » 14 » შოკოლადის თორტი ფორთოხლის ჯემით
21:57
შოკოლადის თორტი ფორთოხლის ჯემით


შოკოლადის თორტი ფორთოხლის ჯემით

 

მასალა:

ბისკვიტი:

კვერცხი 3ც.

არაჟანი 300გრ.

შაქარი 1 ჭიქა

პურის ფქვილი 1,5 ჭიქა

კაკაო 2 ს/კ.

ნიგოზი 50გრ.

სგუშონი 0,5 ქილა

გამაფხვიერებელი 2 ჩ/კ ან 1 ჩ/კ. სოდა

 

შიგთავსი:

ფორთოხლის ჯემი გემოვნებით.

 

გასაფორმებლად:

დაფხვნილი ორცხობილა (პეჩენია) გემოვნებით.

 

კრემი:

სგუშონი 1 ქილა

კარაქი 250გრ.

კაკაო 2 ს/კ.

 

მომზადება:

კვერცხს დავამატოთ არაჟანი, შაქარი, კაკაო, სგუშონი, გამაფხვიერებელი და კარგად ავთქვიფოთ მიქსერით, შემდეგ დავამატოთ გატარებული ნიგოზი, ფქვილი და კარგად ავურიოთ ერთიანი მასის მიღებამდე. მიღებული მასა ჩავასხათ პერგამენტჩაფარებულ, ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაში (ცომი უნდა ჩავასხათ გაცხელებულ ფორმაში) და გამოვაცხოთ გაცხელებულ აირღუმელში. ბისკვიტის მზადყოფნა შევამოწმოთ ხის ჯოხით, ბისკვიტის ცენტრში ჩავარჭოთ ჯოხი და როდესაც ამოვიღებთ თუ ჯოხი მშრალია ე.ი ბისკვიტი მზადაა.

 

კრემის მომზადება:

კარაქი ავთქვიფოთ მიქსერით, შემდეგ დავამატოთ სგუშონი, კაკაო და კვალავ ავთქვიფოთ ერთიანი მასის მიღებამდე. მომზადებული კრემი შევინახოთ მაცივარში (საყინულეში) 1 საათით.

 

ტორტის აწყობა:

გამომცხვარი ბისკვიტი გავაცივოთ, შემდეგ გავჭრათ შუაზე ორ ფენად, პირველ ფენას წავუსვათ ფორთოხლის ჯემი, შემდეგ წავუსვათ მომზადებული კრემი,  დავაფაროთ მეორე ფენა, კვალავ წავუსვათ  კრემი, მოვაყაროთ დაფხვნილი ორცხობილა და გავაფორმოთ დარჩენილი კრემით.

კატეგორია: ტორტები | ნანახია: 1976 | დაამატა: natia | ტეგები: შოკოლადის თორტი ფორთოხლის ჯემით | რეიტინგი: 5.0/1
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: