შარლოტკა (სამარხვო)
მასალა:
პურის ფქვილი 2 ჭიქა
ფორთოხალი 2 ცალი
შაქარი 150 გრ.
მცენარეული ზეთი 50გრ.
დაჭრილი ნიგოზი ან თხილი 0,5 ჭიქა
ნებისმიერი ხილის ჯემი 2 ს/კ.
ლიმონის წვენი 1 ს/კ.
მაგარი ჩაი 100–125მლ.
სოდა 1,5 ჩ/კ.
მომზადება:
შაქარს დავამატოთ ზეთი
და კარგად ავურიოთ. ფორთოხალი გავასუფთავოდ და დავჭრათ წვრილ კუბიკებად. შაქრიან
მასას დავამატოთ დაჭრილი ფორთოხალი, ნიოგოზი, ჯემი, ჩაი და კარგად ავურიოთ, შემდეგ
დავამატოთ გაცრილი ფქვილი, სოდა (სოდა ავთქვიფოთ ლიმონის წვენით) და კვალავ
ავურიოთ (ცომს უნდა ჰქონდეს სქელი არაჟნის კონსისტენცია). მომზადებული ცომი
ჩავასხათ პერგამენტჩაფარებულ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაში და გამოვაცხოთ
აირღუმელში.
|