სამარხვო კექსი
მასალა:
პურის ფქვილი დაახლოებით 2 ჭიქა
შაქარი 3/4 ჭიქა
ქიშმიში (ან ცუკატები) 0,5 ჭიქა
წვრილად დაჭრილი ნიგოზი 0,5 ჭიქა
მურაბა (ნებისმიერი ხილის, უკეთესია თხელი თუ იქნება) 2 ს/კ.
ნახევარი ლიმონი (დაბლენდერებული ან გახეხილი)
კაკაო 2 ს/კ.
ზეთი 2 ს/კ.
თბილი წყალი 1 ჭიქა (ან ცოტა მეტი)
სოდა 1 ჩ/კ.
შაქარის პუდრა გემოვნებით.
მომზადება:
წყალში გავხსნათ სოდა, დავამატოთ კაკაო, ზეთი, მურაბა, ნიგოზი,
ქიშმიში, შაქარი, დაბლენდერებული ლიმონი, კარგად ავურიოთ, შემდეგ დავამატოთ ფქვილი
და კვლავ ავურიოთ (ცომს უნდა ჰქონდეს სქელი არაჟნის კონსისტენცია). მომზადებული
მასა ჩავასხათ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაში და გამოვაცხოთ გაცხელებულ
აირღუმელში. მომზადების შემდეგ მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.
|