ყველის ორცხობილა
მასალა:
ყველი
150გრ.
კარაქი
50გრ.
პურის
ფქვილი 110გრ.
კვერცხი
1ც.
რძე 2
ს/კ.
პილპილი
და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ყველი
გავხეხოთ, დავამატოთ ათქვეფილი ქვერცხი, გამდნარი კარაქი, რძე, პურის ფქვილი,
მოვაყაროთ მარილი, პილპილი და მოვზილოთ ცომი. მომზადებული ცომი შევდოთ მაცივარში (საყინულეში)
30 წუთით, შემდეგ გამოვიღოთ მაცივრიდან, ცომს მივცეთ ძეხვის ფორმა და დავჭრათ
საშუალო ზომის ნაჭრებად, თითოეული ნაჭერი ცოტა გავაბრტყელოთ, დავაწყოთ
პერგამენტდაფარებულ გამოსაცხობ ფორმაზე და გამოვაცხოთ 200* ტემპერატურაზე
გაცხელებულ აირღუმელში დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში.
|