ყვავილოვანი
კომბოსტო არაჟნით
მასალა:
ყვავილოვანი
კომბოსტო 1 კგ.
არაჟანი
100 მლ.
კვერცხი
1 ც.
კარაქი
60 გრ.
პურის
ფქვილი 20 გრ.
რძე
100 მლ.
ყველი
50 გრ.
მარილი
გემოვნებით.
მომზადება:
ყვავილოვანი
კომბოსტო დავშალოთ ყვავილებად და მოვწალოთ მარილწყალში, შემდეგ წყალი გადავსხათ,
კომბოსტო გადმოვიღოთ სასურველ ფორმაზე, მოვასხათ მომზადებული სოუსი და მოვაყაროთ
გახეხილი ყველი.
სოუსის
მომზადება:
კარაქში
შევწვათ ფქვილი, დავასახთ რძე და ვხარშოთ სანამ არ შესქელდება (ხარშვის პერიოდში
განუწყვეტლივ ვურიოთ), შემდეგ დავამატოთ არაჟანი კვერცხში არეული, მოვაყაროთ
მარილი, კარგად ავურიოთ და გადმოვდგათ
გაზქურიდან.
|