ფუნთუშები
მასალა:
პურის ფქვილი 500გრ.
საფუარი 25გრ.
მარილი 5გრ.
მარგარინი 75გრ.
თბილი რძე 75გრ.
თბილი წყალი 100გრ.
შაქარი 130გრ.
კვერცხი 2ც.
ვანილი გემოვნებით.
კვერცხის გული (ყვითრი) 3ც. წასასმელად.
მომზადება:
შაქარას შევურიოთ საფუარი, შემდეგ დავამატოთ მარილი, წყალი, რძე, ვანილი,
კვერცხი, ფქვილი, გამდნარი მარგარინი და მოვზილოთ ცომი. მომზადებული ცომი დავდგათ
რამოდენიმე საათი თბილ ადგილზე ამოსასვლეად, შემდეგ ცომი გავყოთ 12 ნაწილად,
გავაკეთოთ პატარა ბურთები, დავაწყოთ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაზე, გავაჩეროთ 30
წუთი ამოსასვლეად, შემდეგ წავუსვათ ათქვეფილი კვერცხის გული და გამოვაცხოთ
აირღუმელში. (ცომში სურვილისამებრ შეგვიძლია ჩავყაროთ ქიშმიში).
|