მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  თებერვალი 2012  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2012 » თებერვალი » 2 » ფორთოხლის ცუკატები (სამარხვო)
17:07
ფორთოხლის ცუკატები (სამარხვო)


ფორთოხლის ცუკატები (სამარხვო)

 

მასალა:

5ც. ფორთოხლის კანი

შაქარი 2 ჭიქა + მოსაყრელად

კარაქი 1 ს/კ.

მომზადება:

ფორთოხლის კანი დავჭრათ პატარა ხაზებად, დავასახთ წყალი და ვხარშოთ 30 წუთი, შემდეგ წყალი გადავასხათ, დაჭრილ კანს დავასხათ ახალი წყალი და კვლავ ვხარშოთ 30 წუთი, ეს პროცესი გავიმეოროთ კიდევ ერთხელ (რათა კანს ზედმეტი სიმჟავე გამოუვიდეს) და შემდეგ გადავასხათ წყალი. ცალკე ქვაბში ჩავყაროთ შაქარი, დავასხათ 1 ჭიქა წყალი, დავდაგთ ნელ ცეცხლზე და განუწყვეტლივ ვურიოთ სანამ შაქარი არ გადნება, შემდეგ დავამატოთ კარაქი, როდესაც კარაქი გადნება, დავამატოთ მომზადებული ფორთოხლის კანი და ვხარშოთ სანამ სიროფი მთლიანად არ გაუჯდება (ხარშვის დროს პერიოდულად ვურიოთ), შემდეგ გადმოვიღოთ თუშფალანგზე. დიდ თეფშზე მოვაყაროთ შაქარი, მოვათავსოთ მასზე მომზადებული მასა, კარგად ამოვავლოთ შაქარში, გავაჩეროთ რამოდენიმე საათი და ცუკატები მზადაა.

კატეგორია: სამარხვო კერძები | ნანახია: 2531 | დაამატა: natia | ტეგები: ფორთოხლის ცუკატები (სამარხვო) | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: