მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  მარტი 2012  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2012 » მარტი » 23 » ფორთოხლის და თაფლის ორცხობილა (სამარხვო)
18:48
ფორთოხლის და თაფლის ორცხობილა (სამარხვო)


ფორთოხლის და თაფლის ორცხობილა (სამარხვო)

 

მასალა:

პურის ფქვილი 1 ჭიქა

ფორთოხალი 1ც.

ზეთი 1 ს/კ.

თაფლი (თხელი) 50გრ.

სოდა 1/2 ჩ/კ.

გამაფხვიერებელი 1/2 ჩ/კ.

ცოტა მარილი

ვანილი გემოვნებით.

მომზადება:

ფორთოხალი კარგად გავრეცხოთ და ვხარშოთ 10–15 წუთის განმავლობაში. შემდეგ დავჭრათ და დავაბლენდეროთ კანიანად, დავამატოთ თაფლი, მარილი, ზეთი, ავურიოთ, შემდეგ დავამატოთ ფქვილი, სოდა, გამაფხვიერებელი, ვანილი და კარგად ავურიოთ (ცომს უნდა ჰქონდეს სქელი, რბილი მასა). მომზადებული ცომი მოვათავსოთ ტორტის მოსართავში და პატარა ფორმებად დავსვათ პერგამენტდაფარებულ გამოსაცხობ ფორმაზე და გამოვაცხოთ 180–200* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში დაახლოებით 15 წუთის განმავლობაში. 

კატეგორია: სამარხვო კერძები | ნანახია: 2449 | დაამატა: natia | ტეგები: ფორთოხლის და თაფლის ორცხობილა (სამა | რეიტინგი: 5.0/3
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: