პრიანიკი (სამარხვო)
მასალა:
პურის ფქვილი 3 ჭიქა
მარგარინი 150 გრ.
შაქარი 1 ჭიქა
წყალი 1 ჭიქა
სოდა 0,5 ჩ/კ.
ვანილი გემოვნებით.
თეთრი მინანქარი (გლაზური):
შაქრის პუდრა 500გრ.
ლიმონის წვენი 7–8 ს/კ.
მომზადება:
მარგარინს შევურიოთ
შაქარი, დავასახთ თბილი წყალი, დავამატოთ სოდა, ვანილი, ფქვილი და მოვზილოთ ცომი.
მომზადებული ცომისგან გავაკეთოთ პატარა ბურთები, დავაწყოთ გამოსაცხობ ფორმაზე და
გამოვაცხოთ 180* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში დაახლოებით 15 წუთის
განმავლობაში. გამოცხობის შემდეგ მოვასხათ მინანქარი და მოვაყაროთ კაკაო.
თეთრი
მინანქარის (გლაზურის) მომზადება:
შაქრის პუდრას
დავამატოთ ლიმონის
წვენი, დავდგათ გაზქურაზე,
ნელ ცეცხლზე და ვურიოთ განუწყვეტლივ, ვადუღოთ დაახლოებით 5–7 წუთი.
|