პიცა სიდნეულად
მასალა:
ცომი:
პურის ფქვილი 350–400
გრ.
საფუარი (დროჟი) 5 გრ.
მარილი 10 გრ.
ზეთი 50 გრ.
წყალი 320 მლ. (ან
რასაც შეიზელს ცომი).
შიგთავსი:
ლორი 350–400 გრ.
არაჟანი 10–150 გრ.
კეჩუპი 200 გრ.
ყველი 200 გრ.
პომიდორი 4–5ც.
მოხარშული კარტოფილი
4–5ც.
პილპილი და მარილი
გემოვნებით.
მომზადება:
საფუარი გავხსნათ თბილ
წყალში და გავაჩეროთ 10 წუთი. ფქვილს დავამატოთ მარილი, ზეთი, წყალი, საფუარიანი
მასა და მოვზილოთ რბილი ცომი, მომზადებული ცომი გავაჩეროთ თბილ ადგილზე 1 საათი,
შემდეგ გავყოთ ორ ნაწილად და შევინახოთ მაცივარში (საყინულეში) ერთი დღით. ერთი
დღის შემდგ ცომის ერთი ნაწილი გამოვიღოთ
მაცივრიდან, გავაბარტყელოთ, მოვათავსოთ გაცხელებულ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაზე,
წავუსვათ კეჩუპი, კეჩუპზე დავაწყოთ თხლად დაჭრილი ლორი, ლორზე დავაწყოთ მრგვალად
დაჭრილი მოხარშული კარტოფილი, მოვაყაროთ პილპილი, მარილი, შემდეგ კარტოფილზე
დავაწყოთ ასევე მრგვალად დაჭრილი პომიდორი, მოვაყაროთ მარილი, წავუსვათ არაჟანი,
ბოლოს მოვაყაროთ გახეხლი ყველი და გამოვაცხოთ აირღუმელში. (ცომის მეორე ნაწილიც ასევე
მოვამზადოთ).
|