პიცა
მასალა:
ცომი:
პურის ფქვილი 1 ჭიქა
საფუარი (დროჟი) 1 ჩ/კ.
თბილი წყალი 0,5 ჭიქა
ზეთი 1 ს/კ.
მარილი დანის წვერით.
შიგთავსი:
პომიდორი 1–2ც.
ძეხვი 200–300გრ.
ყველი, კამა, ოხრახუში, მაიონეზი, წიწაკა და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
წყალს დავამატოთ საფუარი, ზეთი და მარილი. შემდეგ ნელ–ნელა დავამატოთ
ფქვილი და მოვზილოთ ცომი. მომზადებული ცომი მოვათავსოთ ჯამზე, წავუსვათ ზეთი,
დავაფაროთ ტილო და დავდგათ თბილ ადგილზე 40 წუთი, სანამ ცომი არ გაიზრდება 2–ჯერ,
შემდეგ ცომი გადავზილოთ 2 წუთის განმავლობაში, გავყოთ 2 ნაწილად, თითოეული ნაწილი
გავაბრტყელოთ, მოვათავსოთ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაზე, წავუსვათ მაიონეზი, დავაწყოთ
მრგვალად დაჭრილი ძეხვი, შემდეგ მრგვალად დაჭრილი პომიდორი, მოვაყაროთ წვრილად
დაჭრილი მწვანილები, წიწაკა მარილი, გახეხილი ყველი და გამოვაცხოთ აირღუმელში.
|