ორცხობილა „თოვლის ჩხირები"
მასალა:
პურის ფქვილი 300გრ.
ნიგოზი 200გრ.
კარაქი ან მარგარინი 250გრ.
შაქარი 200გრ.
კვერცხი 1ც.
არაჟანი 80–100გრ.
ვანილი გემოვნებით.
მომზადება:
კვერცხს დავამატოთ არაჟანი, დარბილებული კარაქი, შაქრი და ავთქვიფოთ
მიქსერით (ძალიან არ ავთქვიფოთ), შემდეგ დავამატოთ ვანილი, ფქვილი+ნიგოზი (ფქვილს
წინასწარ შევურიოთ გატარებული ნიგოზი) და მოვზილოთ ცომი (თუ ცომი თხელი გამოვიდა
დავამატოთ კიდევ 100–200გრ. ფქვილი). მომზადებული ცომი დავყოთ ნაწილებად, თითოეული
ნაწილისგან გავაკეთოთ პატარა ჩხირები, დავაწყოთ პერგამენტდაფარებულ გამოსაცხობ
ფორმაზე და გამოვაცხოთ 180* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღმულეში 15–20 წუთის
განმავლობაში. გამოცხობის შემდეგ მოვაყაროთ შაქარის პუდრა.
|