მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  თებერვალი 2012  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 3
სტუმარი: 3
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2012 » თებერვალი » 14 » ორცხობილა „სიურპრიზი“
21:31
ორცხობილა „სიურპრიზი“


ორცხობილა „სიურპრიზი"

 

მასალა:

კარაქი ან მარგარინი 200გრ.

მოხარშული კვერცხის გული (ყვითრი) 6ც.

არაჟანი 3 ს/კ.

შაქარი 5 ს/კ.

ვანილი 2 ჩ/კ.

გამაფხვიერბელი 2 ჩ/კ.

პურის ფქვილი 200–250გრ.

მოხალული მიწის თხილი 100–150გრ.

 

მინანქარი (გლაზური):

კარაქი 50გრ.

რძე 5 ს/კ.

კაკაო 3–4 ს/კ.

შაქარი 200გრ.

 

მომზადება:

მოხარშული კვერცხის გული ავთქვიფოთ კარაქთან ერთად, დავამატოთ არაჟანი, შაქარი, ვანილი და კარგად ავურიოთ, შემდეგ დავამატოთ გამაფხვიერბელი, პურის ფქვილი და მოვზილოთ ცომი. მომზადებული ცომი დავყოთ პატარა ბურთებათ, თითოეული ბურთის ცენტრში მოვათავსოთ 1 ცალი მოხალული მიწის თხილი, დავამრგვალოთ და დავაწყოთ პერგამეტდაფარებულ გამოსაცხობ ფორმაზე, გამოვაცხოთ 180* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში დაახლოებით 20–25 წუთის განმავლობაში. გამოცხობის შემდეგ თითოეული ბურთი ამოვავლოთ თავდაპირველად მინანქარში, შემდეგ გატარებულ მიწის თხილში.

 

მინანქარის (გლაზურის) მომზადება:

კარაქი გავადნოთ, შემდეგ დავამატოთ შაქარი, კაკაო, რძე და ვადუღოთ სანამ შაქარი მთლიანად არ გადნება.

კატეგორია: ტკბილეული | ნანახია: 1623 | დაამატა: natia | ტეგები: ორცხობილა „სიურპრიზი“ | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: